Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019


20.4.2018

Vihreän Langan AD Iiro Törmä ryhtyi piirakkakauppiaaksi. Piirosen voi ostaa polkupyöräuunista Helsingistä. Tai tehdä itse tämän ohjeen mukaan.

6.3.2018

Houkuttelisiko vegaaniversio brittiläisten futiskatsomoiden valmispikaruuasta?

17.10.2016

Club sandwich on välipalojen kuningas ja kuninkaan suosikki. Moderni versio on alkuperäistä lihakasaa herkullisempi ja sopii myös vegaaneille.

16.12.2010

18.11.2010

Tämänvuotinen pikkujouluhitti on lämmin wasabihapankorppu. Herkku valmistuu mikroaaltouunissa ennen kuin glögi ehtii lämmetä. Varaa aineksia reilusti, sillä kansa vaatii lisää.

14.9.2010

Suuntaa sienimetsään hakemaan täytettä pasteijoihin. Tai käytä kuivattuja, jos sataa tai laiskottaa.

9.9.2010

Pihapuista tippuu omenoita kiihtyvällä tahdilla. Muutama pudokas piilotettiin lämpimien leipien väliin. Nam.

3.8.2010

6.4.2010

Jos on tarkoitus järjestää talkoot tai muut karkelot, paista pellillinen linssipihviä. Iso levy kipataan lopuksi ympäri ja leikataan neliöiksi.

29.3.2010

Jalosta kuivahtaneet ruisleipäviipaleet mahtaviksi korpun ja sipsin sukulaisiksi. Tee leipätankojen seuraan esimerkiksi tulista hummusta.

8.3.2010

Manaeesh eli Libanonilainen pizzaleipä. Libanonilaisista sunnuntairuoista innostuneet sukulaiset vaativat lisää Lähi-idän herkkuja.

19.2.2010

11.1.2010

Jos talviurheilu ei innosta, ryhdy piirakanpaistoon. Ohrapuurolla täytetyt karjalanpiirakat maistuvat juurevan kotimaisilta ja peittoavat riisiversiot mennen tullen.

8.12.2009

Viimevuoden pikkujouluhitti oli punajuuritahnalla täytetty tähtitorttu. Tämänkertaisissa juhlissa tortut saavat oliivitäytteen, joka maistuu myös vegaaneille.

24.11.2009

Kun leipä on loppunut ja lähikauppa meni jo kiinni, tee häthätää puolukoilla ja aprikoosilla ryyditettyjä leivänkorvikkeita.

13.11.2009

Saag naan eli pinaattinaan täydentää herkullisen aterian.

19.10.2009

Päivä paistaa lehtikasaan, kun suolasienipannukakku kypsyy uunissa ja teevesi kiehuu.

24.8.2009

Käy hakemassa metsästä tai torilta mahtava sienisaalis ja tee loistavaa kantarellipiirakkaa.

29.5.2009

Hanskat käteen ja metsään. Nuorista nokkosista kelpaa piirakan täytteeksi koko kasvi, niin lehdet kuin pehmeät varretkin.

6.3.2009

Jos sukulaiset ovat tulossa kylään, tee hapankaalipiirakkaa. Tuhdin piiraan seuraksi sopii vahva tee.

11.12.2008

Jouluna maistuu leipä – tai pellillinen.

8.12.2008

Pikkujoulujen hittituote on suolainen, pohjoisafrikkalaisittain maustettu pipari. Keksit ovat hyviä sellaisenaan, mutta erityisen hyviä juustojen, kuten vuohenjuuston, parina.

1.12.2008

Vihreän Langan legendaarinen punajuuritahna muuntuu myös suolaiseksi joulutorttutäytteeksi.

18.11.2008

Porkkanalla höystetty peltileipä ja seesamitahnalla maustettu porkkanalevite tekevät harmaasta päivästä aavistuksen aurinkoisemman.

13.10.2008

Mene metsään ja juo kannonnokassa kahvit. Kun tarkkailet sammalmättäitä hipihiljaa ja tarpeeksi kauan, suppilovahverot unohtavat läsnäolosi ja nousevat näkösälle.

11.6.2008

Kesäkaalilla täytetyt pasteijat ovat mainio yöttömän yön hiukopala tai juhannuspäivän brunssiherkku. Pasteijoiden valmistus ei ole ollenkaan työlästä.

19.5.2008

Löytyykö kesämökin nurkalta viinimarjapensas ja ruohosipulimätäs? Nuorista mustaviinimarjanlehdistä ja monivuotisesta ruohosipulista syntyy kelpo särvin. Kastike maistuu herkulliselta myös uuniperunoiden seurana.

3.4.2008

Tämä limppu on yhtä aikaa sekä joulu- että pääsiäislimppu.

3.4.2008

Eivät nämä kaiketi ole ihan oikeita croissanteja, mutta hyviä ovat. Kutsu ystäväsi brunssille.

3.4.2008

Naan-leivät onnistuvat, jos uunissasi on grillivastus. Useimmissa uuneissa sellainen on, jopa minun uunissani, joka on tolkuttoman vanha.

3.4.2008

Kun aamuksi ei näytä olevan ruokaa tai jos muuten vain on syytä juhlaan, tee jääkaappiin tilaa yhden hyllyn verran.

3.4.2008

Toiselta nimeltään tämä herkku on roskapiirakka, sillä sen tekoon voi käyttää melkein mitä tahansa. Tärkeintä on, että täytteessä on perunaa.

3.4.2008

Tämän leipätaikinan kohottaminen kestää useamman tunnin, mutta muuten leivän teko on helppoa kuin mikä. Rauhassa kohonnut yksinkertainen leipä on erittäin hyvää.

3.4.2008

Tarjoile muffinssit mielellään suoraan vuoteeseen ainakin voin tai margariinin, mutta tarpeen vaatiessa myös hillon kera.

3.4.2008

Intialaiset ohuet täytetyt leivät ovat kokonainen ateria. Tämän ohjeen määrä riittää kahdelle nälkäiselle. Leivät kypsennetään paistinpannulla, mutta ensin tarvitset pannua täytteen paistamiseen.

3.4.2008

Pitaleipien täytteeksi käy melkein mikä vain. Hyvää on esimerkiksi, kun paistat mitä tahansa kasviksia ja maustat ne chilillä, oreganolla, juustokuminalla, soijakastikkeella ja sitruunalla.

3.4.2008

Jos rahat ovat tiukalla ja vieraat tulossa, tee sipulipiirakkaa.

3.4.2008

Jos olet kyllästynyt lähinakkikioskisi kasvispurilaiseen, ota ohjat omiin käsiisi ja valmista haagalaisia. Kasvispiirakat hakkaavat mennen tullen lihaisat esikuvansa.

3.4.2008

Nämä crepit ovat hippicreppejä – ne voi valmistaa ilman munaa.

3.4.2008

Jos järjestät juhlat, leivo samosoita. Jos et jaksa tehdä taikinaa itse, käytä valmista voitaikinaa.

3.4.2008

Lanttusupikkaat ovat perinneruokaa. Jos hyljeksit lanttulaatikkoa, et ehkä pidä lanttusupikkaistakaan, mutta minä rakastan molempia!

3.4.2008

Vesirinkeleitä täytyy ensin uittaa ja sitten vielä saunottaa uunissa. Uittaminen on kuitenkin erittäin helppoa ja maksaa vaivan.

3.4.2008

Hapanleipää ei tehdä hetkessä, mutta mitäs siitä. Suurimman osan ajasta leipätaikina viihtyy itsekseen ja sinä voit tehdä mitä huvittaa.

3.4.2008

Hapankaalipiiraat ovat herkkua, joten rohkaise mielesi, vaikka et normaalisti olisikaan hapankaalin ystävä. Hapankaali saa pehmeämmän luonteen, kun sen kypsentää.

3.4.2008

Korvasämpylät ovat korvapuustin muotoisia sämpylöitä.

3.4.2008

Itse tehdyt karjalanpiirakat ovat loistavia. Ne syntyvät helposti ja halvalla.

3.4.2008

Saaristo on kuin saaristolaisleipää. Tarvitset kummallisia aineita, kuten kalja- tai mämmimaltaita. Tämä leipä on kuitenkin niin erinomaista ja helppo valmistaa, että siihen kannattaa vähän investoidakin.

3.4.2008

Sipulirieskat ovat hyviä kun laiskottaa, mutta kuitenkin on nälkä.

3.4.2008

Tee nokkosleipää keväällä, kun bongaat ensimmäiset nokkoset.

29.2.2008

13.12.2007

Tulisten karjalanpiirakoiden resepti.

21.9.2007

Lisäarvoa! Suomen maatalouden tulee keskittää voimavaransa luomutuotantoon ja erikoisten kasvien, kuten speltin viljelyyn. Luomusta saa ulkomailla hyvän hinnan, ja kysyntä kasvaa jatkuvasti.

7.9.2007

Evässienipasteijoiden resepti.

25.5.2007


Viite