Hapankaaliquiche
6.3.2009 13.14
Saara Törmä
Jos sukulaiset ovat tulossa kylään, tee hapankaalipiirakkaa. Tuhdin piiraan seuraksi sopii vahva tee.
Pohja
- 125 g margariinia tai voita
- 4 ½ dl täysjyvävehnä- tai spelttijauhoja
- ½ tl suolaa
- noin ¾ dl vettä
Täyte
- 2 isoa sipulia (400 g)
- 2 rkl öljyä
- 1 ras (400 g) hapankaalia
- 1 prk (200 g) ranskankermaa
- 1 pala (200 g) fetajuustoa
- 1 tl suolaa
- 1 tl timjamia
- 1 tl oreganoa
- ½ tl mustapippuria
- 3 luomumunaa
- Tee pohja. Mittaa kulhoon pehmeä voi, jauhot ja suola. Nypi seos murumaiseksi.
- Lisää vettä vähitellen ja puristele taikina palloksi.
- Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Tavallinen piirasvuoka kelpaa myös.
- Tee täyte. Suikaloi sipulit.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää hapankaali ja jatka kypsentämistä, kunnes ainekset saavat väriä.
- Siirrä pannu syrjään ja lisää ranskankerma, murusteltu juusto sekä mausteet. Sekoita lopuksi joukkoon munat.
- Kaada täyte piiraspohjalle ja tasoita.
- Kypsennä piirasta 175-asteisen uuni alatasolla noin tunti.
- Anna piiraan jäähtyä ennen leikkaamista. Piiras on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.