Pikahedelmäleivät
24.11.2009 14.46
Saara Törmä
Kun leipä on loppunut ja lähikauppa meni jo kiinni, tee häthätää puolukoilla ja aprikoosilla ryyditettyjä leivänkorvikkeita.
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 1/2 dl pakastepuolukoita
- 1 dl kuivattuja luomuaprikooseja silputtuna
- 2 1/2 dl kasvismaitoa tai luomumaitoa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl hunajaa
- Sekoita kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola.
- Lisää loput aineet ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
- Lusikoi taikinasta pellille leivinpaperin päälle yhdeksän kasaa.
- Paista leipiä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Nauti kuumina margariinin tai voin kanssa.