Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
24.8.2009
Käy hakemassa metsästä tai torilta mahtava sienisaalis ja tee loistavaa kantarellipiirakkaa.
Tee ensin pohja. Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita.
Lisää pehmeä voi ja puristele taikina murumaiseksi.
Lisää juuressose ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin odottamaan.
Tee täyte. Puhdista ja silppua kantarellit. Kuori ja silppua sipulit.
Paista kantarelleja kuivalla pannulla, kunnes neste irtoaa. Kaada ylimääräinen neste pannulta ja paista kantarellit lähes kuiviksi.
Työnnä kantarellit sivuun ja lisää pannulle voi ja sipulit. Jatka paistamista, kunnes sipulit ovat pehmeitä.
Lisää pannulle soijakastike ja kääntele hetki.
Sekoita kulhossa loput täytteen aineet: juusto, jogurtti, munat ja mausteet. Halutessasi voit ajaa seoksen tasaiseksi sauvasekoittajalla.
Painele taikina suuren piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia ilman täytettä.
Kaada pohjalle kantarellit ja tasoita. Valuta päälle juustoseos.
Jatka piiraan paistamista, kunnes täyte on hyytynyt ja kauniisti ruskistunut – noin 40 minuuttia.
Piiras on parhaimmillaan hiukan jäähtyneenä.