Kasvispihvit kyssäkaalista
17.8.2009
Saara Törmä
Kaupan vihannesosastolta löytyy nyt
kotimaisia erikoisuuksia. Testaa ihmeessä kyssäkaalia, josta on
helppo taikoa superherkullisia pihvejä.
noin 15 pihviä
- 3 kyssäkaalia
- noin 2 dl ruisjauhoja
- voita paistamiseen
- suolaa ja mustapippuria
Tsatsiki
- ½ kurkku
- ½ tl suolaa
- 2 dl ruokajogurttia
- 1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
- mustapippuria myllystä
-
Tee ensin tsatsiki. Raasta kurkku
karkeasti ja siirrä raaste lävikköön. Ripota raasteelle suolaa
ja sekoita.
-
Purista kurkkuraasteesta
ylimääräinen vesi pois. Sekoita kaikki tsatsikin aineet kulhossa
ja siirrä seos jääkaappiin maustumaan.
-
Kuori kyssäkaalit ja leikkaa noin
1cm paksuiksi viipaleiksi. Keitä viipaleet kypsiksi suolalla
maustetussa vedessä. Valuta vesi pois.
-
Kaada lautaselle ruisjauhoja ja
kääntele kyssäkaaliviipaleet jauhoissa.
-
Kuumenna pannulla voita ja paista
viipaleet kauniin ruskeiksi muutamassa erässä. Huuhtele pannu
tarvittaessa välillä ja lisää uutta voita.
-
Ripota pihveille suolaa ja
mustapippuria. Nauti pihvit heti tsatsikin kanssa.