Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Kasvispihvit kyssäkaalista

Saara Törmä

Kyssäkaali on pihvi.
Kyssäkaali on mahtavaa, mutta voit tehdä samalla idealla pihvejä myös esim. punajuuresta. Keitä punajuuret kokonaisina. Saara Törmä

Kyssäkaali on mahtavaa, mutta voit tehdä samalla idealla pihvejä myös esim. punajuuresta. Keitä punajuuret kokonaisina.

17.8.2009

Saara Törmä

Kaupan vihannesosastolta löytyy nyt kotimaisia erikoisuuksia. Testaa ihmeessä kyssäkaalia, josta on helppo taikoa superherkullisia pihvejä.

noin 15 pihviä

  • 3 kyssäkaalia
  • noin 2 dl ruisjauhoja
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja mustapippuria

Tsatsiki

  • ½ kurkku
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl ruokajogurttia
  • 1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • mustapippuria myllystä
  1. Tee ensin tsatsiki. Raasta kurkku karkeasti ja siirrä raaste lävikköön. Ripota raasteelle suolaa ja sekoita.
  2. Purista kurkkuraasteesta ylimääräinen vesi pois. Sekoita kaikki tsatsikin aineet kulhossa ja siirrä seos jääkaappiin maustumaan.
  3. Kuori kyssäkaalit ja leikkaa noin 1cm paksuiksi viipaleiksi. Keitä viipaleet kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois.
  4. Kaada lautaselle ruisjauhoja ja kääntele kyssäkaaliviipaleet jauhoissa.
  5. Kuumenna pannulla voita ja paista viipaleet kauniin ruskeiksi muutamassa erässä. Huuhtele pannu tarvittaessa välillä ja lisää uutta voita.
  6. Ripota pihveille suolaa ja mustapippuria. Nauti pihvit heti tsatsikin kanssa.





Viite