Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Spelttitortillat

29.2.2008 0.00

Saara Törmä

4 kpl

  • 1 dl spelttijauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 3/4 tl vettä
  • 2 rkl suolaa
  • vettä sivelyyn
  1. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola.
  2. Lisää öljy ja vesi.
  3. Sekoita taikina tasaiseksi ja vaivaa sitä muutaman minuutin ajan.
  4. Annan taikinan levätä 15 minuuttia.
  5. Jaa taikina neljään osaan. Kauli pala kerrallaan ohueksi letuksi. Ripota pöydälle tarvittaessa jauhoja.
  6. Kääri lettu varovasti kaulimen ympärille ja nosta kuumalle, kuivalle, pinnoitetulle pannulle. Paista lettu molemmin puolin ruskeapilkulliseksi.
  7. Kumoa kuuma tortilla lautaselle ja sivele se heti molemmin puolin vedellä. Nosta päälle toinen lautanen. Tee kaikki tortillat näin, pinoa ne päällekäin, jotta ne pysyvät pehmeinä.
  8. Tee tortilloista esim. quesadilloja.

sinkkuruoka 


Lisää aiheesta:



Viite