Sienipasteijat
14.9.2010 15.07
Saara Törmä
Suuntaa sienimetsään hakemaan täytettä pasteijoihin. Tai käytä kuivattuja, jos sataa tai laiskottaa.
noin 24 kpl
Täyte
- 1 l sieniä, esim. kosteikkovahveroita tai noin 50 g kuivattuja sieniä
- 2 sipulia
- 2 rkl öljyä
- 2 dl rikottuja ohrasuurimoita
- 1 dl valkoviiniä
- 4 ½ dl vettä
- ½ dl soijakastiketta
- 1 tl timjamia
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl suolaa
- 25 g voita tai margariinia
- (50 g voimakasta juustoa, esim. parmesaania)
Lisäksi
- 1 ½ pakettia (à 500 g) voi- tai lehtitaikinalevyjä
- Puhdista ja silppua sienet, jos käytät tuoreita. Jos käytät kuivattuja, murskaa ne, siirrä kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että sienet peittyvät.
- Kuori ja silppua sipulit.
- Siirrä tuoreet sienet kattilaan ja kypsennä, kunnes neste on haihtunut.
- Lisää kattilaan öljy ja sipulisilppu. Kuullota, kunnes sipuli on pehmeää.
- Valuta mahdollisista kuivatuista sienistä vesi, mutta ota se talteen ja mittaa veden määrä.
- Lisää sipulin joukkoon ohrasuurimot sekä kuivatut sienet.
- Kaada joukkoon viini, vesi (käytä kuivattujen sienten liotusvettä) ja soijakastike. Lisää myös mausteet.
- Kiehauta seos ja anna kypsyä noin 20 minuuttia hiljaa poreillen. Lisää lopuksi mausteet, voi tai margariini sekä raastettu juusto.
- Jäähdytä täyte ja sulata taikinalevyt.
- Jaa taikinalevyt kahtia. Venytä jokaista neliötä vähän suorakaiteen muotoon ja nosta keskelle noin 2 rkl täytettä. Nipistele reunat yhteen ja käännä sauma alaspäin. Jätä päädyt auki.
- Paista pasteijoita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä.
* Jos taikinaa on vain paketillinen ja täytettä jää, voit nauttia sitä sellaisenaan risoton tapaan.