Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Nokkos-vuohenjuustopiiras

Saara Törmä

Yrtit mukaan. Jos pihalla tai parvekkeella sattuu jo kasvamaan yrttejä, vaihda kuivatut tuoreisiin. Saara Törmä

Yrtit mukaan. Jos pihalla tai parvekkeella sattuu jo kasvamaan yrttejä, vaihda kuivatut tuoreisiin.

29.5.2009 11.13

Saara Törmä

Hanskat käteen ja metsään. Nuorista nokkosista kelpaa piirakan täytteeksi koko kasvi, niin lehdet  kuin pehmeät varretkin.

8 palaa

  

Pohja

  • 125 g voita tai margariinia
  • 4 ½ dl täysjyvävehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ½–1 dl vettä

Täyte

  • 1 litra nokkosta (1 ¾ dl ryöpättyä ja silputtua nokkosta)
  • 2 isoa sipulia (400 g) tai osa ruohosipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl (200 g) ruokajogurttia
  • 200 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl kuivattua minttua
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl basilikaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 3 luomumunaa
  1. Tee pohja. Mittaa kulhoon pehmeä voi, jauhot ja suola. Nypi seos murumaiseksi. Lisää vettä vähitellen ja puristele taikina palloksi.
  2. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla tai voitele ja jauhota piirasvuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Tee täyte. Ryöppää nokkoset: keitä niitä vedessä muutaman minuutin ajan ja puristele vesi pois.
  4. Silppua nokkoset ja silppua sipulit.
  5. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi. Ruohosipulia ei tarvitse kuullottaa. Siirrä pannu syrjään ja anna jäähtyä hetki.
  6. Lisää loput täytteen aineet ja sekoita tasaiseksi.
  7. Kaada täyte piiraspohjalle ja tasoita.
  8. Kypsennä piirasta 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti.
  9. Anna piiraan jäähtyä ennen leikkaamista. Piiras on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.




Viite