Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Porkkanavuokaleipä
25.5.2007 14.32
Saara Törmä
- 3 dl vettä
- 2 dl porkkanaa raasteena
- 25 g hiivaa
- 1 rkl hunajaa
- 2 rkl öljyä
- 1 1/2 tl suolaa
- noin 10 dl hiivaleipävehnäjauhoja
- Sekoita kylmä vesi ja porkkanaraaste keskenään. Murenna joukkoon hiiva ja lisää hunaja, öljy ja suola. Lisää jauhot vähitellen. Alusta tasainen ja kimmoisa taikina.
- Peitä taikina liinalla ja anna kohota vedottomassa paikassa kolme tuntia.
- Purista taikinasta ilmakuplat. Nosta taikina voideltuun leipävuokaan. Paina pinta tasaiseksi ja peitä vuoka liinalla. Anna leivän kohota reilun tunnin, kunnes taikina ulottuu vuoan yläreunaan.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen ja paista leipää noin 50 minuuttia. Anna leivän odottaa hetki vuoassaan ja kumoa se sitten jäähtymään. Jos jäähdytät leivän vuoassa, pohjasta tulee helposti vetelä.