Sipulirieskat
3.4.2008 11.15
Saara Törmä
Sipulirieskat ovat hyviä kun laiskottaa, mutta kuitenkin on nälkä. Ohjeesta tulee vain muutama rieska, sillä rieskoja ei kannata yleensä tehdä kerralla enempää. Rieskat ovat parhaimmillaan tuoreena, eikä nahistuneilla rieskoilla tee mitään.
Neljä rieskaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- öljyä paistamiseen
- 1/2 kasvisliemikuutio
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 1/2 dl vettä, maitoa tai kasvismaitoa
- 2 1/2 dl ohrajauhoja
- 1/2 tl basilikaa
- Kuori sekä hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
- Kuumenna pannulla loraus öljyä ja paista sipulit pehmeiksi. Murusta joukkoon puolikas kasvisliemikuutio ja lisää soijakastike.
- Kaada sipulit kulhoon ja lisää kylmä vesi, maito tai kasvismaito. Jos haluat, voit lisätä mukaan vielä jotakin kuivattua yrttiä, esimerkiksi basilikaa. Sekoita ja laita seos jääkaappiin jäähtymään.
- Kun sipulit ovat jäähtyneet, laita uuni kuumenemaan 275 asteeseen. Anna sipuliseoksen olla vielä jääkaapissa. Kun uuni on kuuma, sekoita sipuliseokseen ohrajauhot.
- Nostele taikinasta neljä kokkaretta pellille leivinpaperin päälle. Kostuta kätesi vedellä ja painele kokkareet ohuehkoiksi rieskoiksi. Laita pelti uuniin ja paista rieskoja noin 15 minuuttia. Syö rieskat saman tien margariinin tai hyvän levitteen kanssa.