Suolasienipannukakku
19.10.2009 14.28
Saara Törmä
Päivä paistaa lehtikasaan, kun suolasienipannukakku kypsyy uunissa ja teevesi kiehuu.
Pellillinen
- 7 dl luomumaitoa
- 3 ½ dl täysjyvä- tai hiivaleipävehnäjauhoja
- 4 luomumunaa
- 3 dl suolasieniä
- 15 cm pätkä purjoa tai 2 sipulia
- 25 g voita
- ripaus mustapippuria
- voita ja jauhoja pellille
Lisäksi
- persiljaa silputtuna
- ranskankermaa
- Sekoita kulhossa maito, jauhot ja munat tasaiseksi taikinaksi. Jätä taikina turpoamaan.
- Keitä suolasieniä raikkaassa vedessä viitisen minuuttia. Huuhtele sienet ja valuta lävikössä. Sienet saavat jäädä melko suolaisiksi.
- Silppua sienet.
- Halkaise, huuhtele ja silppua purjo tai kuori ja silppua sipulit.
- Kuumenna pannulla voi ja kuullota purjo- tai sipulisilppu pehmeäksi. Mausta mustapippurilla.
- Voitele (reilusti) ja jauhota syvä uunipelti. Kaada taikina pellille ja ripottele päälle sienet ja purjo- tai sipulisilppu.
- Kypsennä pannukakkua 225-asteisessa uunissa puolen tunnin ajan tai kunnes pannukakku on hyytynyt ja saanut kauniin värin.
- Nauti ranskankerman ja persiljasilpun kanssa.