Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Suolasienipannukakku

Saara Törmä

Simppeliä hyvää. Suolasienipannukakku valmistuu kohtuullisen vaivattomasti.Saara Törmä

Simppeliä hyvää. Suolasienipannukakku valmistuu kohtuullisen vaivattomasti.

19.10.2009 14.28

Saara Törmä

Päivä paistaa lehtikasaan, kun suolasienipannukakku kypsyy uunissa ja teevesi kiehuu.

Pellillinen

  • 7 dl luomumaitoa
  • 3 ½ dl täysjyvä- tai hiivaleipävehnäjauhoja
  • 4 luomumunaa
  • 3 dl suolasieniä
  • 15 cm pätkä purjoa tai 2 sipulia
  • 25 g voita
  • ripaus mustapippuria
  • voita ja jauhoja pellille

Lisäksi

  • persiljaa silputtuna
  • ranskankermaa
  1. Sekoita kulhossa maito, jauhot ja munat tasaiseksi taikinaksi. Jätä taikina turpoamaan.
  2. Keitä suolasieniä raikkaassa vedessä viitisen minuuttia. Huuhtele sienet ja valuta lävikössä.  Sienet saavat jäädä melko suolaisiksi.
  3. Silppua sienet.
  4. Halkaise, huuhtele ja silppua purjo tai kuori ja silppua sipulit.
  5. Kuumenna pannulla voi ja kuullota purjo- tai sipulisilppu pehmeäksi. Mausta mustapippurilla.
  6. Voitele (reilusti) ja jauhota syvä uunipelti. Kaada taikina pellille ja ripottele päälle sienet ja purjo- tai sipulisilppu.
  7. Kypsennä pannukakkua 225-asteisessa uunissa puolen tunnin ajan tai kunnes pannukakku on hyytynyt ja saanut kauniin värin.
  8. Nauti ranskankerman ja persiljasilpun kanssa.




Viite