Wasabihapankorput
18.11.2010 10.43
Saara Törmä
Tämänvuotinen pikkujouluhitti on lämmin wasabihapankorppu. Herkku valmistuu mikroaaltouunissa ennen kuin glögi ehtii lämmetä. Varaa aineksia reilusti, sillä kansa vaatii lisää.
- 16 kolmiota
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa tai soijatuorejuustoa
- 1–2 rkl wasabia
- 1 ½ dl persiljaa silputtuna
- 16 hapankorppua
ripaus mustapippuria
- Sekoita tuorejuusto, wasabi ja persilja tahnaksi.
- Jaa tahna kahdeksalle hapankorpulle ja paina toiset hapankorput kansiksi.
- Kuumenna yhtä kerroskorppua kerrallaan mikrossa minimiteholla (esim. sulatus) noin 30 sekuntia, kunnes korppu on selvästi kuuma. Voit kokeilla lämmittää myös muutamaa korppua kerrallaan tai kokeilla vähän tehokkaampaa asetusta, riippuen mikrosta.
- Pinoa korput ja anna niiden vetäytyä hetki.
- Leikkaa korput vinottain puoliksi ja nauti virkistävien juomien kanssa.