Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Evässienipasteijat
7.9.2007 0.00
Saara Törmä
Taikina
- 6 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 250 g voita
- 250 g (1 prk) rahkaa
Täyte
- 1 ½ dl ohrasuurimoita
- 6 dl kantarelleja tai suppilovahveroita silputtuna (200 g)
- 1 sipuli silputtuna (100 g)
- voita paistamiseen
- 1 dl rusinoita
- 1 dl luomukermaa
- 1 rkl luomusitruunan mehua
- 1 tl timjamia
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 luomukananmuna
- 1 luomumuna voiteluun
- Tee taikina. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää huoneenlämpöinen voi ja nypi seos murumaiseksi. Lisää rahka ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Nosta taikina muovipussiin ja paina litteäksi. Siirrä taikinapussi jääkaappiin täytteenteon ajaksi.
- Tee täyte. Keitä ohrasuurimot kypsiksi, noin 50 minuuttia.
- Paista sieniä pannulla voissa, kunnes neste on haihtunut. Lisää sipulit ja kuullota pehmeiksi.
- Valuta kypsä ohra lävikössä ja kumoa sienten joukkoon. Lisää rusinat, kerma, sitruunamehu ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä hetki. Sekoita lopuksi joukkoon muna.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä vajaan puolen sentin paksuiseksi levyksi.
- Leikkaa taikinasta pyörylöitä esimerkiksi kahvitassin avulla. Voitele pyörylöiden reunat munalla ja nosta keskelle lusikallinen täytettä.
- Taita pyörylät puolikuiksi ja nipistele reunat yhteen. Nosta pasteijat pellille leivinpaperin päälle ja painele lopuksi reunat tiiviiksi haarukan avulla.
- Paista pasteijat 225-asteisessa uunissa kullankeltaisiksi, noin 15 minuuttia.