Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Parantha-pannuleivät

3.4.2008 12.10

Saara Törmä

Intialaiset ohuet täytetyt leivät ovat kokonainen ateria. Tämän ohjeen määrä riittää kahdelle nälkäiselle. Leivät kypsennetään paistinpannulla, mutta ensin tarvitset pannua täytteen paistamiseen.

8 kappaletta

Täyte

  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pussi pakastepinaattia, noin 150 g
  • 2 tl curryjauhetta
  • hyppysellinen kanelia
  • hyppysellinen kardemummaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • hieman chiliä
  • 1/2 rkl viinietikkaa
  • öljyä paistamiseen

Taikina

  • 2 dl vettä
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  1. Silppua sipulit ja valkosipulit oikein pieniksi. Kuumenna pannulla loraus öljyä ja paista siinä sipulit ja valkosipulit pehmeiksi.
  2. Lisää pannulle muut täytteen aineet. Paista, kunnes täyte on mahdollisimman kuivaa ja kumoa se sitten toiseen astiaan jäähtymään.
  3. Tee sitten taikina. Sekoita kulhossa vesi, öljy ja suola. Lisää jauhot vähitellen, koko ajan sekoittaen.
  4. Rasvaa kätesi öljyllä ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhosta hyvin.
  5. Ripottele pöydälle jauhoja, kumoa taikina kulhosta ja jaa se kahdeksaan osaan. Taputtele taikinapalat pyöreiksi, halkaisijaltaan kymmenen sentin letuiksi.
  6. Jaa täyte lettusten keskelle. Nosta kunkin letun reunat ylös ja nipistä keskeltä nyytiksi. Pidä huoli, etteivät nyytit tartu pöytään. Pese pannu ja laita se liedelle kuumenemaan.
  7. Ota yksi nyyteistä ja painele se jauhotetuin käsin taas halkaisijaltaan kymmenen sentin lätyksi. Heiluta lettua koko ajan jauhossa, ettei se vain tartu pöytään. Kaulitse lätty vielä hiukan suuremmaksi, se voisi olla halkaisijaltaan noin 15 cm. Jos lettuun tulee kaulitessa reikiä, taputtele reikäkohtiin jauhoja.
  8. Kun pannu on kuuma, nosta lettu varovasti pannulle ja paista sitä molemmin puolin, kunnes se on ruskeapilkullinen ja kypsän oloinen. Paista kaikki leivät samalla tavalla ja pinoa ne päällekkäin, jos haluat niiden pysyvän lämpiminä. Tarjoa leivät kuumina tai huoneenlämpöisinä jogurtti- tai öljydipin kanssa.

Jogurttidipin teet sekoittamalla maustamattomaan jogurttiin kuivattua minttua, mustapippuria, suolaa ja hieman sokeria. Öljydipin teet unohtamalla jogurtin ja sekoittamalla keskenään desin öljyä, 1/2 dl viinietikkaa ja samat mausteet.




Viite