Oliivi-perunatortut
8.12.2009 15.55
Saara Törmä
Viimevuoden pikkujouluhitti oli punajuuritahnalla täytetty tähtitorttu. Tämänkertaisissa juhlissa tortut saavat oliivitäytteen, joka maistuu myös vegaaneille.
- 1 suurehko, jauhoinen peruna (150 g)
- 100 g mustia oliiveja
- 1 dl (70 g) manteleita paahdettuna
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl luomusitruunan mehua
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1 tl oreganoa
- ½ tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Lisäksi
- valmiita torttulevyjä
- (luomumunaa ja mantelirouhetta)
- Keitä peruna kypsäksi.
- Mittaa kaikki aineet perunaa lukuunottamatta kapeaan kulhoon. Tasoita seos sauvasekoittajalla.
- Kuori peruna ja survo se haarukalla. Sekoita perunasurvos oliiviseokseen. Älä enää soseuta koneella, ettei peruna liisteröidy.
- Sulata torttulevyt ja tee haluamasi muotoisia joulutorttuja.
- Voitele tortut halutessasi munalla ja ripota pintaan mantelirouhetta.
- Paista torttuja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Täyte riittää noin 15 torttuun.