Grillatut omenaleivät
9.9.2010 12.37
Saara Törmä
Pihapuista tippuu omenoita kiihtyvällä tahdilla. Muutama pudokas piilotettiin lämpimien leipien väliin. Nam.
4 kpl
Sipulihillo
- 2 suurta sipulia
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 rlk balsamiviinietikkaa
- ½ tl suolaa
- 8 suurta leipäviipaletta
- noin 150 g valkohomejuustoa, maustamatonta (soija)tuorejuutoa tms.
- 4 kotimaista omenaa
- (öljyä paistamiseen)
- Kuori ja suikaloi sipulit.
- Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipuleita välillä käännellen noin 10 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja ruskistuneita.
- Lisää sipulien joukkoon fariinisokeri, balsamiviinietikka ja suola. Jatka kypsennystä 10 minuuttia.
- Jaa sipuliseos neljälle leipäviipaleelle.
- Halkaise omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat viipaleiksi. Asettele viipaleet sipulin päälle.
- Levitä lopuille leipäpaloille reilusti tuorejuustoa tai vaihtoehtoiseti nosta omenoiden päälle reilut homejuustonokareet. Voit käyttää myös tavallista kermajuustoa, vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa.
- Paina leivät omenapalojen päälle ja grillaa leipiä esim. vohveliraudassa, kunnes juusto sulaa. Voit grillata leivät myös öljytyllä pannulla – laita leipien päälle paino, jotta ne litistyvät vähän kasaan. Älä kärväytä.
- Nauti lämpiminä.