Pikkujoulutortut
1.12.2008 9.00
Saara Törmä
Vihreän Langan legendaarinen punajuuritahna muuntuu myös suolaiseksi joulutorttutäytteeksi.
Täyte
- 200 g punajuuria
- 125 g pekaanipähkinöitä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 1 rkl korppujauhetta
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl cayennenpippuria
- 1 pieni luomumuna
Lisäksi
- valmiita torttulevyjä
- luomumunaa voiteluun
- seesaminsiemeniä
- Keitä punajuuret kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja lohko punajuuret.
- Mittaa kaikki täytteen aineet, lukuun ottamatta munaa, monitoimikoneen sekoitusastiaan tai kapeaan kulhoon. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Sekoita lopuksi joukkoon muna.
- Nosta seos jääkaappiin ja anna kiinteytyä muutaman tunnin ajan.
- Sulata torttulevyt ja tee haluamasi muotoisia joulutorttuja. Voitele tortut munalla ja ripota pintaan seesaminsiemeniä.
- Paista torttuja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
* Täyte riittää noin 15 torttuun, mutta joulutorttuja ei kannata paistaa kerralla liikaa. Ylimääräinen täyte säilyy jääkaapissa suljetussa rasiassa viisi päivää.