Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Puoluekokouskakku

25.5.2007 14.32

Saara Törmä

Noin 12 hengelle

  • 1 porkkanavuokaleipä (ohje alla)

Täyte:

  • 800 g parsakaalia
  • 2 ruukkua tilliä
  • 3 dl manteleita
  • 2 dl sitruunamehua
  • 1 dl öljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 tl minttua
  • 1 tl mustapippuria

Kostutus:

  • 1 1/2 dl kasvislientä

Kuorrutus:

  • 500 g palsternakkaa kuorittuna
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 1/2 dl manteleita
  • 1 dl öljyä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl omenaviinietikkaa
  • 1/2 rkl hunajaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Koristeluun:

  • porkkanasuikaleita
  1. Leivo vuokaleipä kaksi päivää ennen kahvitilaisuutta. Päivän vanhaa leipää on helpompi leikata. Kokoa kakku kuorrutusta vaille valmiiksi tilaisuuden aattona. Voit käyttää myös valmista vuokaleipää.
  2. Tee täyte. Keitä tai höyrytä parsakaalit kypsiksi ja jäähdytä ne. Mittaa kaikki täytteen aineet kulhoon tai monitoimikoneen sekoitusastiaan ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Levitä pöydälle pitkä pala voipaperia, jonka voit lopuksi kääriä kakun ympärille.
  3. Leikkaa vuokaleivästä kovat reunat ohuelti pois. Leikkaa leipä sahalaitaisella veitsellä viideksi levyksi. Sivele alimmalle leipälevylle pullasudin avulla kostutuslientä. Levitä päälle neljäsosa täytteestä. Tee loput kerrokset samaan tapaan. Kostuta myös kakun pinta.
  4. Kääri voipaperi tiiviisti kakun ympärille. Voit nostaa kakun vielä muovipussiin. Nosta kakun päälle tasainen paino, esimerkiksi leikkuulauta. Anna kakun tekeytyä kylmässä yön yli.
  5. Tee kuorrutus. Kuori ja lohko palsternakat ja keitä tai höyrytä ne pehmeiksi. Tarkista kypsyys puutikulla. Jäähdytä.
  6. Mittaa kaikki kuorrutteen aineet kulhoon tai monitoimikoneen sekoitusastiaan ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle. Viillä porkkanasta kuorimaveitsellä suikaleita ja koristele kakku.


Lisää aiheesta:



Viite