Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Nokkoshapankorput
8.6.2007 5.48
Saara Törmä
- 2 1/2 dl vettä
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1/2 dl nokkosta ryöpättynä,
- kuivaksi puristettuna ja silputtuna
- 15 g hiivaa
- 1/2 rkl suolaa
- noin 1 l ruisjauhoja
- (1 osa hunajaa, 1 osa vettä)
- (suolahiutaleita)
- Sekoita kädenlämpöinen vesi, jogurtti ja nokkonen. Liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää ruisjauhot vähitellen. Vaivaa tasainen ja tiivis taikina.
- Peitä kulho liinalla ja anna taikinan tekeytyä lämpimässä ja vedottomassa paikassa kolme tuntia.
- Jaa taikina osiin ja kauli palat jauhotetulla pöydällä mahdollisimman ohuiksi, muutaman millin paksuisiksi levyiksi.
- Leikkaa levyt terävällä veitsellä paloiksi ja nosta ne pelleille leivinpaperin päälle. Halutessasi sivele levyt ennen leikkaamista lämpimällä hunajavesiseoksella ja ripottele pintaan suolahiutaleita.
- Paista hapankorppuja 275-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Jos käytät kiertoilmatoimintoa, paista muutama pellillinen yhtä aikaa ja laske lämpötila 250 asteeseen.
- Tarvittaessa voit vielä kuivattaa hapankorppuja uunin miedossa jälkilämmössä. Laita uuniluukun väliin esimerkiksi puukauha, jotta kosteus pääsee haihtumaan.