Libanonilainen pizzaleipä
8.3.2010 15.56
Saara Törmä
Manaeesh eli Libanonilainen pizzaleipä. Libanonilaisista sunnuntairuoista innostuneet sukulaiset vaativat lisää Lähi-idän herkkuja.
6 kpl
Taikina
Mausteseos
- 1–2 luomusitruunan kuori raastettuna
Lisäksi
- Aloita manaeeshin valmistus edellisenä iltana. Tee taikina. Mittaa kulhoon piimä, kylmä vesi, öljy ja suola. Liuota joukkoon hiiva.
- Sekoita jauhot joukkoon vähitellen ja alusta tasainen, kimmoisa taikina.
- Peitä kulho kannella tai kelmulla ja nosta se yöksi jääkaappiin.
- Tee mausteseos. Paahda seesaminsiemenet pannulla.
- Pese sitruunat huolellisesti ja raasta tai viillä niistä kuorimaveitsellä keltainen, uloin pinta.
- Mittaa kaikki mausteseoksen aineet kulhoon tai monitoimikoneen sekoitusastiaan ja hienonna seosta hetki, jotta osa siemenistä rikkoutuu.
- Ota taikina jääkaapista muutama tunti ennen ruokailua.
- Nappaa taikinasta tennispallon kokoisia paloja ja taputtele ne litteiksi pikkupizzoiksi suoraan pellille, leivinpaperin päälle.
- Peitä pizzat liinalla ja anna kohota 1 1/2 tuntia.
- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Levitä joka pizzalle reilu ruokalusikallinen öljyä ja ripota päälle reilu ruokalusikallinen mausteseosta.
- Paista pizzoja noin 15 minuuttia. Nauti lämpiminä.
Käytä mahdollinen ylimääräinen mausteseos voileipien, keittojen tai salaattien mausteena.