Linssipelti
6.4.2010 13.50
Saara Törmä
Jos on tarkoitus järjestää talkoot tai muut karkelot, paista
pellillinen linssipihviä. Iso levy kipataan lopuksi ympäri ja leikataan
neliöiksi.
noin 8 hengelle
- 400 g (punaisia)linssejä
- 3 sipulia (n. 400 g)
- 1 ½ dl öljyä
- 2 ½ dl kaurahiutaleita
- 1 ½ dl täysjyvävehnäjauhoja
- 2 dl sekalaisia pähkinöitä tai siemeniä rouhittuna
- ½ dl luomusitruunan mehua
- 1 rkl suolaa
- n. 1 rkl sambal oelek -chilitahnaa
- ½ tl mustapippuria
- Huuhtele linssit lävikössä ja keitä ne kypsiksi, noin 10 min.
- Valuta kypsät linssit lävikössä.
- Kuori ja silppua sipulit.
- Kuumenna pannulla ½ dl öljyä ja kuullota sipulit.
- Mittaa kulhoon linssit, sipulit, loput öljystä sekä kaikki loput aineet. Sekoita massa tasaiseksi.
- Kumoa seos uunipellille, leivinpaperin päälle. Tasoita massa pellin kokoiseksi levyksi.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
- Nosta kypsän levyn päälle leivinpaperiarkki sekä oikein päin oleva toinen uunipelti. Kippaa levy ympäri ja poista paistopaperi. (Kippaamisen tarkoitus on saada kauniimpi paistopinta ylöspäin.)
- Paina levy suuren veitsen avulla neliöiksi.
- Nauti pihvejä esimerkiksi perunamuusin ja tsatsikin kanssa.