Suolaiset dukkah-piparit
8.12.2008 15.03
Saara Törmä
Pikkujoulujen hittituote on suolainen, pohjoisafrikkalaisittain maustettu pipari. Keksit ovat hyviä sellaisenaan, mutta erityisen hyviä juustojen, kuten vuohenjuuston, parina. Tee taikina edellisenä iltana.
Dukkah-piparit
- 200 g voita
- 2 rkl tahinia, eli seesamitahnaa
- 1 dl hasselpähkinöitä
- 2 tl korianterinsiemeniä
- 1 1/2 tl suolaa
- 1 tl juustokuminaa jauhettuna
- 1 tl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 2 luomumunaa
Pinnalle
- Mittaa kattilaan voi ja tahini. Sulata.
- Mittaa hasselpähkinät ja korianterinsiemenet monitoimikoneen sekoitusastiaan tai mortteliin. Jauha pähkinät mahdollisimman hienoksi.*
- Lisää pähkinäseokseen suola, juustokumina ja sokeri. Kaada joukoon voisula.
- Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Lisää osa jauhoseoksesta taikinaan ja sekoita. Lisää munat ja sekoita. Lisää loput jauhot ja puristele taikina tasaiseksi.
- Anna taikinan rauhoittua jääkaapissa yön yli.
- Kauli jauhotetulla pöydällä pala taikinaa ohueksi levyksi. Ripottele taikinalevylle seesaminsiemeniä kaulimisen loppuvaiheessa ja paina siemenet kaulimella taikinaan.
- Ota taikinalevystä muotilla pikkuleipiä ja nosta ne lastan avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Paista yhtä pellillistä kerrallaan 175 asteessa noin 8 minuuttia. Tarkkaile pikkuleipiä, tarkka paistoaika riippuu pikkuleipien koosta ja paksuudesta.
- Tee loput pikkuleivät samaan tapaan.
* Voit käyttää hienontamiseen myös sauvasekoitinta. Yhdistä pähkinöihin tällöin voisula, jotta soseuttaminen helpottuu. Varo, ettei roisku.