Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Suolaiset dukkah-piparit

Saara Törmä

Piparia lahjaksi? Suolaisia pipareita voi antaa myös joululahjaksi. Saara Törmä

Piparia lahjaksi? Suolaisia pipareita voi antaa myös joululahjaksi.

8.12.2008 15.03

Saara Törmä

Pikkujoulujen hittituote on suolainen, pohjoisafrikkalaisittain maustettu pipari. Keksit ovat hyviä sellaisenaan, mutta erityisen hyviä juustojen, kuten vuohenjuuston, parina. Tee taikina edellisenä iltana.

 

Dukkah-piparit

  • 200 g voita
  • 2 rkl tahinia, eli seesamitahnaa
  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • 2 tl korianterinsiemeniä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 tl juustokuminaa jauhettuna
  • 1 tl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 luomumunaa

Pinnalle

  • Seesaminsiemeniä

 

  1. Mittaa kattilaan voi ja tahini. Sulata.
  2. Mittaa hasselpähkinät ja korianterinsiemenet monitoimikoneen sekoitusastiaan tai mortteliin. Jauha pähkinät mahdollisimman hienoksi.*
  3. Lisää pähkinäseokseen suola, juustokumina ja sokeri. Kaada joukoon voisula.
  4. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Lisää osa jauhoseoksesta taikinaan ja sekoita. Lisää munat ja sekoita. Lisää loput jauhot ja puristele taikina tasaiseksi.
  5. Anna taikinan rauhoittua jääkaapissa yön yli.
  6. Kauli jauhotetulla pöydällä pala taikinaa ohueksi levyksi. Ripottele taikinalevylle seesaminsiemeniä kaulimisen loppuvaiheessa ja paina siemenet kaulimella taikinaan.
  7. Ota taikinalevystä muotilla pikkuleipiä ja nosta ne lastan avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Paista yhtä pellillistä kerrallaan 175 asteessa noin 8 minuuttia. Tarkkaile pikkuleipiä, tarkka paistoaika riippuu pikkuleipien koosta ja paksuudesta.
  8. Tee loput pikkuleivät samaan tapaan.


* Voit käyttää hienontamiseen myös sauvasekoitinta. Yhdistä pähkinöihin tällöin voisula, jotta soseuttaminen helpottuu. Varo, ettei roisku.




Viite