Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kesäkaalipasteijat

Saara Törmä

Kaalia ja tilliä. Pasteijat maistuvat modernisti vanhanaikaisilta. Saara Törmä

Kaalia ja tilliä. Pasteijat maistuvat modernisti vanhanaikaisilta.

11.6.2008 9.59

Saara Törmä

Kesäkaalilla täytetyt pasteijat ovat mainio yöttömän yön hiukopala tai juhannuspäivän brunssiherkku. Pasteijoiden valmistus ei ole ollenkaan työlästä.

12 kappaletta

Täyte

  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 500 g kesäkaalia silputtuna
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
  • 1 luomumuna keitettynä
  • 1 luomumuna raakana
  • 1 dl tilliä silputtuna
  • 1 dl ruohosipulia tai purjoa silputtuna

Taikina

  • 2 dl vettä
  • 1 1/2 dl rypsiöljyä
  • 20 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • noin 3 dl ruisjauhoja
  1. Tee täyte. Kuumenna öljy suuressa kattilassa ja nosta kaalisuikaleet paistumaan. Kääntele seosta hetki, laske sitten lämpö minimiin ja peitä kattila kannella. Anna kaalin hautua, kunnes se on pehmeää, noin 1/2 tuntia.
  2. Nosta lämpötilaa ja lisää vehnäjauhot, hunaja, sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Anna seoksen kiehua, kunnes enin neste on haihtunut. Nosta kattila sivuun.
  3. Hienonna muna haarukalla ja lisää kaalitäytteen joukkoon. Lisää myös raaka muna, silputtu tilli ja ruohosipuli. Jätä täyte jäähtymään.
  4. Tee taikina. Sekoita keskenään vesi ja öljy. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.
  5. Lisää suola ja vehnä- sekä ruisjauhot. Alusta taikina kimmoisaksi, peitä kulho liinalla ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi.
  6. Jaa kohonnut taikina jauhotetulla leivinpöydällä 12 osaan. Taputtele taikinapalat letuiksi, joiden halkaisija on noin 12 cm.
  7. Jaa jäähtynyt kaalitäyte letuille. Nosta lettujen reunat ylös ja nipistele tiiviisti yhteen.
  8. Nostele pasteijat pellille leivinpaperin päälle ja peitä liinalla.
  9. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pistele pasteijoihin terävällä veitsellä muutamia höyryaukkoja. Paista pasteijat kauniin ruskeiksi, noin 15 minuuttia.

 




Viite