Kesäkaalipasteijat
11.6.2008 9.59
Saara Törmä
Kesäkaalilla täytetyt pasteijat ovat mainio yöttömän yön hiukopala tai juhannuspäivän brunssiherkku. Pasteijoiden valmistus ei ole ollenkaan työlästä.
12 kappaletta
Täyte
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 500 g kesäkaalia silputtuna
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl hunajaa
- 1/2 rkl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
- 1 luomumuna keitettynä
- 1 luomumuna raakana
- 1 dl tilliä silputtuna
- 1 dl ruohosipulia tai purjoa silputtuna
Taikina
- 2 dl vettä
- 1 1/2 dl rypsiöljyä
- 20 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- noin 3 dl ruisjauhoja
- Tee täyte. Kuumenna öljy suuressa kattilassa ja nosta kaalisuikaleet paistumaan. Kääntele seosta hetki, laske sitten lämpö minimiin ja peitä kattila kannella. Anna kaalin hautua, kunnes se on pehmeää, noin 1/2 tuntia.
- Nosta lämpötilaa ja lisää vehnäjauhot, hunaja, sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Anna seoksen kiehua, kunnes enin neste on haihtunut. Nosta kattila sivuun.
- Hienonna muna haarukalla ja lisää kaalitäytteen joukkoon. Lisää myös raaka muna, silputtu tilli ja ruohosipuli. Jätä täyte jäähtymään.
- Tee taikina. Sekoita keskenään vesi ja öljy. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.
- Lisää suola ja vehnä- sekä ruisjauhot. Alusta taikina kimmoisaksi, peitä kulho liinalla ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi.
- Jaa kohonnut taikina jauhotetulla leivinpöydällä 12 osaan. Taputtele taikinapalat letuiksi, joiden halkaisija on noin 12 cm.
- Jaa jäähtynyt kaalitäyte letuille. Nosta lettujen reunat ylös ja nipistele tiiviisti yhteen.
- Nostele pasteijat pellille leivinpaperin päälle ja peitä liinalla.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pistele pasteijoihin terävällä veitsellä muutamia höyryaukkoja. Paista pasteijat kauniin ruskeiksi, noin 15 minuuttia.