Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
3.6.2011
<p>Paljon ehtii kolmessa vuodessa muuttua: viininteko, maailma,
minäkin.</p>
19.5.2011
<p>Krakova, Auschwitz-Birkenau ja Nova Huta ovat kolme esimerkkiä siitä, mihin ihminen kykenee.</p>
4.5.2011
<p>Georgia menetti viinimainettaan Neuvostoliiton aikana, jolloin määrä oli
tärkeintä, ei laatu. Nyt se irrottautuu bulkkiviinimaineestaan.</p>
20.4.2011
<p>Vaalitulos ei ainakaan vihreissä piireissä kannusta iloiseen
vappujuomien kilistelyyn, joten kuohuvaa kannattaa vappuna ehkä käyttää
mietiskelyyn.</p>
7.4.2011
<p>Arvostan yhteiskunnallista aktiivisuutta ja yhteiskunnallisia liikkeitä ja olen elämäni aikana osallistunut moneenkin.</p>
23.3.2011
<p>Voiko vaikeasti aikaansaatua alkoholia käyttää kännäämisen? Väitän, ettei.</p>
9.3.2011
<p>Yleensä tavallinen viininharrastaja joutuu juomaan uudempia vuosikertoja. Kovin harvoin saa maistella edes näin vanhoja.</p>
23.2.2011
<p>Italialainen viiniopas vähät välittää luonnollisista viineistä ja muista oman tiensä kulkijoista.</p>
9.2.2011
Maine ja menestys ei ole ikuista viinimaailmassakaan. Se tiedetään jo Ranskassakin.
22.12.2010
<p>Konvehdit konvehteina, hillot hilloina, limsat limsoina ja viini viinillisenä, se on minun mielipiteeni. </p>
19.11.2010
<p>Ei muodinmukaisia temppuiluviinejä, vaan yleensä luonnonmukaisesti
viljellyistä ja käsin poimituista rypäleistä tehty ja käytetty
luonnollisilla hiivoilla eikä yleensä suodatettu.</p>
20.8.2010
<p>Tsekissä on viisikymmentä myyntiin hyväksyttyä rypälelajiketta ja myyntilupaa ilmeisesti odottaa iso joukko. </p>
5.5.2010
<p>Suomalaiset ostavat vahvoja juustoja ja syövät hapokkaita omenoita.
Mistä johtuu riippuvuus pyöreistä baby-viineistä?</p>
1.4.2010
<p>Vihreä Lanka kokosi kolme miestä, neljä naista ja kahdeksan viiniä tastingiin.</p>
13.1.2010
<p>Jos viinikilpailuissa käytettäisiin urheilusta tuttuja
palkintopalleja, palkitsemisesta ei tulisi mitään, kun kultiakin jaetaan kymmenittäin.</p>
21.12.2009
<p>Joidenkin mielestä biodynaaminen tuottaja, joka ei sertifioi viiniään, voi
huonon viinivuoden sattuessa kohdalle palata
huonoihin tapoihin.</p>
4.11.2009
<p>Biodynaamisen maanviljelyn ajatus, että jokainen
maatila on ainutlaatuinen elävä yksilö, sopii erinomaisesti
yhteen terroir-ajatuksen kanssa.</p>
2.10.2009
<p>Jos maailmassa olisi enemmän tällaisia viinejä, moni joisi aiempaa kohtuullisemmin. Sillä laadukkaassa jo vähä on kylliksi.</p>
13.8.2009
<p>Biodynaamisuus ja viini elävät parhaillaan onnistunutta liittoa. Siitä liitosta näyttää kehittyvän iso juttu.</p>
30.4.2009
<p>
Testin voittanut luomukuohuviini oli kuin Pekka Haavisto: pehmeä, myönteinen ja lämmin.
</p>
16.4.2009
<p>Kukaan ei ole viinimestari heti, saati viinimaisteri.</p>
1.4.2009
<p>Pohjoismaiset monopoliyhtiöt eivät ole toistensa klooneja.</p>
2.3.2009
<p>Voisi luulla, että luonnollisuus on viinintuotantoon pyrkivä uusi nouseva trendi, niin usein olen siihen viime aikoina törmännyt.</p>
13.2.2009
<p>Alsace käy vuosittain kylässä Helsingissä, nimittäin sen viinit ja viinintekijät.</p>
20.1.2009
<p>Nyt kun monet valkaisevat neniään joulun ja uudenvuoden runsaiden kilistelyjen jälkeen, viiniseurakunta voisi kokeilla kuivajuomista.</p>
19.12.2008
<p>Osa viinikirjan ilosta kai on siinä, että voi käydä keskusteluja kirjan kanssa.</p>
15.12.2008
<p>Persoonallinen, paikallisrypäle Mencíasta valmistettu Pétalos on Alkon nautittavimpia punaviinejä, etenkin hintaluokassaan.</p>
9.12.2008
<p>
Toimitus maisteli seitsemää luomupunaviiniä ja yhtä Reilun kaupan punaviiniä. Tässä neljä ensimmäistä, loput neljä julkaistaan blogissa ensi viikolla.
</p>
25.11.2008
<p>
Maistiaiset olivat kuin luontoretki. Hillomaisena kokemus olisi ollut silkkaa continental breakfastia.
</p>
7.11.2008
<p>Viinityöläisillä on voimakkaita allergioita ja muita vaivoja, jotka liitetään kemiallisiin torjunta-aineisiin. Viinin ystäville Ruotsin luonnonsuojeluyhdistys suosittelee luomuviinejä. </p>
27.10.2008
<p>Ilmakuivatut kinkut roikkuvat katosta, isolla pöydällä on erilaisia salameja ja kokonaisia juustokiekkoja. Yksi seinä on varattu viineille.</p>
10.10.2008
<p>Fine Suomi kilpailee Viinilehden ja Glorian Ruoka & Viini -lehden kanssa. Finen porukka ei pidä kyseisiä lehtiä kunnon viinilehtinä.</p>
30.9.2008
<p>
Tällaiselle jääräpäiselle ihmiselle on terveellistä huomata, että muutkin kuin pienehköt eurooppalaiset viinintekijät voivat suhtautua tuotantoonsa väkevällä intohimolla, jossa ei ole sijaa kepulikonsteille.
</p>
12.9.2008
<p>
Suomalainen calvados onkin mutkattomasti nimeltään Verlados. Kymenlaaksolainen Viiniverla on valmistanut calvadosta Suomessa jo kymmenen vuotta.
</p>
29.8.2008
<p>
Aito viini ei ole arkituote muille kuin oikein paksulompsaisille. Jos alkaisimme uudella tavalla arvostaa juhlimista, meillä olisi varaa ostaa luonnollisia, tasokkaita viinejä.
</p>
15.8.2008
<p>
Metallikapseleissa on jotain postmodernia, siis hämärää. Mitä sekin tarkoittaa, että ne sallivat viinien "normaalin" ikääntymisen? Olemme koe-eläimiä.
</p>
8.8.2008
<p>
Varauksellinen suhteeni luomuviineihin avartui, kun vierailin kesälomallani Pizzolaton luomuviinitilalla Veneton läänissä Italiassa. Juuri Italiassa syntyivät ennakkoluulonikin.
</p>
18.7.2008
<p>Tuli mieleen hillitty englantilainen hovimestari, jonka tyynen pinnan alla kiehuu.</p>
11.7.2008
<p>Tämä viini ei kumartele eikä tee tykö. Se on hyväksyttävä tai hyljättävä.</p>
4.7.2008
<p>Kirpeä cava ja vaihtoehto kartonkivalkkarille.</p>
27.6.2008
<p>Helppo paluu valkkareiden maailmaan – mikäli on etääntynyt niistä juotuaan paljon huonoja valkoviinejä.</p>
19.6.2008
<p>
Kokosimme kuusi ihmistä maistelemaan viinejä. Kesää ajatellen valkoviinit olivat enemmistössä.
</p>
13.6.2008
<p>
Ilmastonmuutos aiheuttaa sekasotkua viinimaailmassa. Moni asia muuttuu, mutta pahvipakkauksesta en ala viiniäni juomaan.
</p>
5.6.2008
<p>
Jos viini tuoksuisi mämmille tai saunalle, suomalainen olisi ylivoimainen viinin kuvailija. Mutta eteläeurooppalaiset ovat parempia sanomaan, muistuttaako viinistä löytyvä aprikoosin haju ja maku tuoretta, kuivattua vai hillottua aprikoosia.
</p>
30.5.2008
<p>
Siellä missä ennen oli pusikkoa, nurmikkoa ja niittyjä, on nyt vastaistutettuja viiniviljelmiä vieri vieressä. Slovenia nousee varteenotettavaksi viinimaaksi italialaisten opastuksella.
</p>
23.5.2008
Pidin jääräpäisen viinineron Jean-Michel Deissin viineistä heti. Hänen terroir-viineissään maistuu maaperä ja ilmasto, ei rypälelajike.
16.5.2008
<p>
Ruokakauppojen viinivalikoima tyydyttänee parhaiten humalahakuisia. Italiassa halvimmat bulkkiviinit löytyvät juuri ruokakaupoista.
</p>
9.5.2008
<p>
Alkon myyjä väitti, että lähes kaikki viini on nykyään luomua, eli luonnonmukaisesti valmistettua. Mitä puppua!
</p>
2.5.2008
<p>
Ikävä sanoa, mutta luomuviini ei aina ole hyvää.
</p>
25.4.2008
<p>
Tykkään, kun punaviini oikein putsaa suun. Kun se tuntuu suorastaan juuriharjalta.
</p>