Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Saara Törmä
Maukas ateria alkupaloista. Ylhäällä tuore leipä. Keskellä vasemmalla oliivit, munakoisotahna ja lämpimät kikherneet. Alhaalla timjami-sipulisalaatti, paprika-saksanpähkinätahna ja tuliset perunat.
19.2.2010 12.58
Miksi söisit yhden tukevan aterian, kun voit syödä monta pientä? Lähi-idän pikkuherkkujen ainekset löydät suomalaisesta marketista.
On täysin mahdollista, että mezet ovat maailman mukavinta ruokaa. Ne ovat Lähi-idän, Balkanin ja Välimeren itäosien alkupaloja.
Pikkuherkkuja osataan arvostaa monessa maailmankolkassa Espanjasta Koreaan, mutta Lähi-idässä asia on harvinaisen selvä. Yhdessä jaettavista mezeistä voi vallan hyvin koostaa kokonaisen aterian.
Ruokamatka Kreikan, Turkin ja Syyrian kautta Libanoniin on helppo järjestää. Jos aikaa ja rahaa on niukasti, voit matkustaa pelkkien oliivien, valmiiden viininlehtikääryleiden ja vaalean leivän voimin.
Matkailu avartaa kuitenkin perusteellisemmin, jos jaksat hääriä keittiössä. Meze-pöydässä on sitä hauskempaa, mitä enemmän vaihtoehtoja on tarjolla. Monenlaiset maut takaavat, että ruokahalu kasvaa syödessä ja ateriointi jatkuu pitkään.
Jos innostut, valmista jälkiruuaksi baklavaa, mutta saman asian ajaa valmiina ostettu halva. Makean loppuhuipennuksen seuraan kuuluu vahva kardemummakahvi, jonka teet mittaamalla kahvinpurujen joukkoon teelusikallisen kardemummaa.
Baklavan reseptin löydät täältä.
Tweet