Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ohra-tabbouleh

Hyvä omatunto. Kurkkua ja tomaattia ei kannata kesällä boikotoida.

Hyvä omatunto. Kurkkua ja tomaattia ei kannata kesällä boikotoida.

9.6.2008 9.35

Saara Törmä

Ohralla höystetty kesäsalaatti on ottanut vaikutteensa Lähi-Idästä. Kuivatulla mintulla ja tuoreilla yrteillä maustettu tabbouleh-salaatti on leivän kanssa kelpo lounas.

4 annosta

  • 1 1/2 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 4 tomaattia (300 g)
  • puolikas kurkku (200 g)
  • 2 dl persiljaa silputtuna
  • 1 dl ruohosipulia silputtuna
  • 1/2 dl luomusitruunan mehua
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 1/2 rkl sokeria
  • noin 1 1/2 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua minttua
  • 1/2 tl mustapippuria

 

  1. Mittaa ohrasuurimot kattilaan ja keitä kypsiksi, noin 35 minuuttia.
  2. Huuhtele ohra lävikössä raikkaalla vedellä ja jätä valumaan.
  3. Paloittele tomaatit ja kurkku pieniksi paloiksi.
  4. Kumoa ohra läviköstä kulhoon ja siirrä kurkut ja tomaatit lävikköön. Ripottele vihanneksille suolaa ja anna ylimääräisen nesteen valua vihanneksista kymmenisen minuuttia.
  5. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna salaatin makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puolisen tuntia tai jopa seuraavaan päivään.
  6. Nauti leivän kanssa.




Viite