Ohra-tabbouleh
9.6.2008 9.35
Saara Törmä
Ohralla höystetty kesäsalaatti on ottanut vaikutteensa Lähi-Idästä. Kuivatulla mintulla ja tuoreilla yrteillä maustettu tabbouleh-salaatti on leivän kanssa kelpo lounas.
4 annosta
- 1 1/2 dl rikottuja ohrasuurimoita
- 4 tomaattia (300 g)
- puolikas kurkku (200 g)
- 2 dl persiljaa silputtuna
- 1 dl ruohosipulia silputtuna
- 1/2 dl luomusitruunan mehua
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 1 1/2 rkl sokeria
- noin 1 1/2 tl suolaa
- 1 tl kuivattua minttua
- 1/2 tl mustapippuria
- Mittaa ohrasuurimot kattilaan ja keitä kypsiksi, noin 35 minuuttia.
- Huuhtele ohra lävikössä raikkaalla vedellä ja jätä valumaan.
- Paloittele tomaatit ja kurkku pieniksi paloiksi.
- Kumoa ohra läviköstä kulhoon ja siirrä kurkut ja tomaatit lävikköön. Ripottele vihanneksille suolaa ja anna ylimääräisen nesteen valua vihanneksista kymmenisen minuuttia.
- Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna salaatin makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puolisen tuntia tai jopa seuraavaan päivään.
- Nauti leivän kanssa.