Lämpimät kikherneet
19.2.2010 13.29
Saara Törmä
Hummus balila eli lämpimät kiknerneet.
- 3 dl kuivattuja kikherneitä
- 1/2 dl + 1/2 dl (oliivi)öljyä
- 1 1/2 tl juustokuminaa jauhettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 80 g (1 pussi) pinjansiemeniä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- Aloita ruuanvalmistus
edellisenä iltana. Liota kikherneitä vedessä yön yli. Valuta vesi pois,
huuhtele herneet ja keitä uudessa vedessä noin 1 1/2 tuntia.
- Kuumenna kasarissa 1/2 dl öljyä. Kaada joukkoon juustokumina ja kääntele hetki.
- Kumoa
kasariin valutetut kikherneet ja valkosipulit. Kääntele, peitä kannella
ja anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Kääntele seosta
toisinaan.
- Paahda pannulla pinjansiemenet.
- Ota puolet kikherneistä syrjään ja survo loput herneet perunasurvimella.
- Sekoita kokonaiset
kikherneet survottujen joukkoon ja lisää seokseen myös pinjansiemenet,
loput öljystä, sitruunamehu, suola ja mustapippuri.
- Nauti lämpimänä.