Tuliset perunat
19.2.2010 13.03
Saara Törmä
Batata Harra eli tuliset perunat.
- 1 kg perunoita (yleis)
- 1 rkl + 2 rkl (oliivi)öljyä
- 1 tl suolaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 1/2–1 tl cayennepippuria
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 ruukku korianteria silputtuna
- (suolaa)
- Kuori perunat tai pese ne harjalla. Leikkaa ne sentin paksuisiksi viipaleiksi.
- Kääntele perunoiden joukkoon 1 rkl öljyä ja suola. Kumoa perunat pellille leivinpaperin päälle.
- Kypsennä perunoita 250-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, eli kunnes perunat ovat saaneet väriä.
- Sekoita kupissa loput öljystä, puristetut valkosipulinkynnet, cayennepippuri ja mustapippuri.
- Pirskota valkosipuliseos perunoiden joukkoon ja lisää silputtu korianteri. Kääntele.
- Kypsennä perunoita uunissa vielä muutama minuutti, eli kunnes tunnet valkosipulin tuoksuvan.
- Tarkista maku ja lisää halutessasi ripaus suolaa.
- Nauti perunat lämpiminä.