Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Khobz-leipä
19.2.2010 13.09
Saara Törmä
6 kpl
- 2 dl ruokajogurttia
- 2 dl vettä
- 1/2 dl öljyä
- 2 tl suolaa
- 15 g hiivaa
- 5 dl täysjyvävehnäjauhoja
- noin 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- Aloita leivän valmistus edellisenä iltana.
- Mittaa kulhoon ruokajogurtti, kylmä vesi, öljy ja suola. Liuota joukkoon hiiva.
- Sekoita jauhot joukkoon vähitellen ja alusta tasainen, kimmoisa taikina.
- Peitä kulho kannella tai kelmulla ja nosta se yöksi jääkaappiin.
- Ota taikina jääkaapista muutama tunti ennen ruokailua.
- Nappaa siitä tennispallon kokoisia paloja ja taputtele ne litteähköiksi leiviksi suoraan pellille, leivinpaperin päälle.
- Peitä leivät liinalla ja anna kohota 1 1/2 tuntia.
- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista leipiä noin 15 minuuttia.
- Kääri leivät pyyhkeeseen ja nauti lämpiminä.