Paprika-saksanpähkinätahna
19.2.2010 13.13
Saara Törmä
Muhammara eli paprika-saksanpähkinätahna.
- 2 punaista paprikaa
- 140 g (2 pussia) saksanpähkinöitä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl (oliivi)öljyä
- 1 1/2 rkl paprikajauhetta
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl cayennepippuria
- ripaus mustapippuria
- Kuumenna uunin
grillivastukset ja paahda paprikoita, kunnes kuori on reilusti
mustunut. Kääntele välillä. Grillaa samalla munakoiso baba ghannouj
-tahnaa varten.
- Siirrä paprikat elintarvikemuovipussiin ja sulje pussi. Höyry höllentää kuoren.
- Kuori jäähtyneet paprikat ja poista siemenet. Älä ole turhan tarkka, pienet hiiltyneet kuorenpalat tuovat lisämakua tahnaan.
- Mittaa kaikki tahnan aineet kapeaan kulhoon ja tasoita seos sauvasekoittajalla.
- Nauti leivän kanssa.