Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
13.12.2007 18.00
Älä anna joulumielesi latistua, vaikka talvinen sää jakaisi vain mustia paketteja. Ota langat omiin käsiisi ja varmista valkea joulu kokkaamalla.
Unohda rosollit ja kinkut. Tänä jouluna vain värittömät raaka-aineet läpäisevät seulan. Palsternakka ja maa-artisokka valtaavat paikat lantuilta ja porkkanoilta.
Sen verran ilmasto on jo lämmennyt, ettei edes karjalanpiirakka ole entisensä. Perinneherkku on mennyt ja marokkolaistunut. Jopa luotettava glögi on kääntänyt kelkkansa ja lähtenyt Intiaan etsimään itseään.
Tunnelma jäähtyy halutun viileäksi, kun valkoiset herkut tarjoillaan asianmukaisilla joululauluilla höystettyinä. Kun maass’ on hanki! Mielessäin ootan minä ain!
Vuoden 2008 gourmet-joulureseptit löydät täältä.
Tweet