Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Valkosuklaamarengit
13.12.2007 18.00
Saara Törmä
- 4 luomumunan valkuaista
- 3 dl tomusokeria
- ½ tl kanelia
- noin 75 g valkosuklaata
- Mittaa valkuaiset ja tomusokeri kulhoon. Varo, ettei valkuaisen joukkoon joudu keltuaista. Säästä keltuaiset kerroskiisselin valmistukseen.
- Vatkaa seos sähkövatkaimella kovaksi ja sitkeäksi vaahdoksi, noin kymmenen minuuttia. Vatkaa lopuksi joukkoon kaneli.
- Nostele seoksesta kekoja pellille leivinpaperin päälle.
- Kuivata valkosuklaamarenkeja 100-asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia, kunnes marengit ovat kuivia ja irtoavat paperista.
- Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa ja anna jäähtyä hetki.
- Valuta suklaata marenkien pinnalle ristiin rastiin. Kun suklaa on kovettunut, pakkaa marengit paperipussiin odottamaan tarjoilua.