Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Valkosuklaamarengit

13.12.2007 18.00

Saara Törmä

  • 4 luomumunan valkuaista
  • 3 dl tomusokeria
  • ½ tl kanelia
  • noin 75 g valkosuklaata
  1. Mittaa valkuaiset ja tomusokeri kulhoon. Varo, ettei valkuaisen joukkoon joudu keltuaista. Säästä keltuaiset kerroskiisselin valmistukseen.
  2. Vatkaa seos sähkövatkaimella kovaksi ja sitkeäksi vaahdoksi, noin kymmenen minuuttia. Vatkaa lopuksi joukkoon kaneli.
  3. Nostele seoksesta kekoja pellille leivinpaperin päälle.
  4. Kuivata valkosuklaamarenkeja 100-asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia, kunnes marengit ovat kuivia ja irtoavat paperista.
  5. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa ja anna jäähtyä hetki.
  6. Valuta suklaata marenkien pinnalle ristiin rastiin. Kun suklaa on kovettunut, pakkaa marengit paperipussiin odottamaan tarjoilua.


Lisää aiheesta:



Viite