Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Sitruunainen kerroskiisseli
13.12.2007 18.00
Saara Törmä
6-8 annosta
Vaniljakiisseli
- 2 luomumunan keltuaista
- 1 dl sokeria
- 1 ½ rkl maissitärkkelystä
- 4 dl luomukermaa
- 1 dl luomumaitoa
- 1 vaniljatanko
Sitruunakiisseli
- 1 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
- 1 dl luomusitruunan mehua
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 ½ rkl maissitärkkelystä
- 2 luomumunan keltuaista
- 2 dl ruokajugurttia
- Valmista vaniljakiisseli. Mittaa kaikki aineet paksupohjaiseen kattilaan.
- Kuumenna seos koko ajan vatkaten. Nosta kattila liedeltä, kun kiisseli on paksua ja kuohkeaa.
- Jaa seos 6–8 annosmaljan pohjalle ja nosta maljat viileään. Huuhtele ja kuivaa vaniljatanko myöhempää käyttöä varten.
- Tee sitruunakiisseli. Mittaa kattilaan kaikki sitruunakiisselin ainekset, paitsi ruokajugurtti.
- Kuumenna seos koko ajan vatkaten. Sekoita, kunnes kiisseli sakenee ja nosta kattila liedeltä.
- Jäähdytä kiisseli ja vatkaa ruokajugurtti joukkoon. Jaa seos vaniljakiisselimaljoihin.
- Tarjoa seurana valkosuklaamarenkeja.