Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Pähkinäpatee
13.12.2007 18.00
Saara Törmä
- 1 sipuli (100 g)
- 100 g selleriä
- 50 g voita
- 1 rasia (200 g) herkkusieniä
- 250 g sekalaisia pähkinöitä
- 2 luomumunaa
- 1 dl luomukermaa
- ¾ dl korppujauhetta
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 ½ tl suolaa
- 1 tl oreganoa
- ½ tl timjamia
- ¼ tl mustapippuria
- ¼ tl muskottipähkinää
Koristeluun
- hillosipuleita, mantelirouhetta.
- Silppua sipuli. Kuori ja raasta selleri. Sulata voi kattilassa. Lisää vihannekset ja hauduta pehmeiksi.
- Silppua sienet ja lisää ne kattilaan. Kypsennä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Anna jäähtyä hetki.
- Lisää seokseen loput aineet.
- Soseuta seos sauvasekoittajalla.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele pieni leipävuoka. Lusikoi seos vuokaan, tasoita ja peitä foliolla.
- Tee vesihaude: Kaada toisen, suuremman vuoan pohjalle kuumaa vettä ja nosta pateevuoka veteen.
- Kypsennä pateeta noin tunnin ajan, kunnes se on kiinteää eikä tartu tikkuun.
- Anna valmiin pateen jäähtyä kymmenen minuuttia ennen kuin kumoat sen.
- Koristele patee tarjolle hillosipulisilpulla tai mantelirouheella.