Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Pähkinäpatee

13.12.2007 18.00

Saara Törmä

  • 1 sipuli (100 g)
  • 100 g selleriä
  • 50 g voita
  • 1 rasia (200 g) herkkusieniä
  • 250 g sekalaisia pähkinöitä
  • 2 luomumunaa
  • 1 dl luomukermaa
  • ¾ dl korppujauhetta
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl oreganoa
  • ½ tl timjamia
  • ¼ tl mustapippuria
  • ¼ tl muskottipähkinää

Koristeluun

  • hillosipuleita, mantelirouhetta.
  1. Silppua sipuli. Kuori ja raasta selleri. Sulata voi kattilassa. Lisää vihannekset ja hauduta pehmeiksi.
  2. Silppua sienet ja lisää ne kattilaan. Kypsennä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Anna jäähtyä hetki.
  3. Lisää seokseen loput aineet.
  4. Soseuta seos sauvasekoittajalla.
  5. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele pieni leipävuoka. Lusikoi seos vuokaan, tasoita ja peitä foliolla.
  6. Tee vesihaude: Kaada toisen, suuremman vuoan pohjalle kuumaa vettä ja nosta pateevuoka veteen.
  7. Kypsennä pateeta noin tunnin ajan, kunnes se on kiinteää eikä tartu tikkuun.
  8. Anna valmiin pateen jäähtyä kymmenen minuuttia ennen kuin kumoat sen.
  9. Koristele patee tarjolle hillosipulisilpulla tai mantelirouheella.


Lisää aiheesta:



Viite