Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Palsternakkalaatikko

13.12.2007 18.00

Saara Törmä

8 annosta

  • 1 ½ l (1 kg) palsternakkaa kuutioina
  • 2 dl luomukermaa
  • 50 g voita
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 luomumuna
  • ½ dl hunajaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • ¼ tl inkivääriä
  • ¼ tl muskottipähkinää

Pinnalle

  • 2 rkl korppujauhoja
  • 2 rkl voita
  1. Keitä palsternakkakuutiot vähässä vedessä kypsiksi.
  2. Kaada keitinvesi pois ja survo palsternakat.
  3. Sekoita soseeseen kerma, voi, korppujauhot ja muna. Lisää hunaja sekä mausteet.
  4. Vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi.
  5. Kumoa seos voideltuun matalaan vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja koristele pinta lusikalla. Vuole pintaan vielä muutama voinokare.
  6. Kypsennä palsternakkalaatikkoa 150-asteissa uunissa noin kaksi tuntia.


Lisää aiheesta:



Viite