Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Palsternakkalaatikko
13.12.2007 18.00
Saara Törmä
8 annosta
- 1 ½ l (1 kg) palsternakkaa kuutioina
- 2 dl luomukermaa
- 50 g voita
- 1 dl korppujauhoja
- 1 luomumuna
- ½ dl hunajaa
- 1 ½ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- ¼ tl inkivääriä
- ¼ tl muskottipähkinää
Pinnalle
- 2 rkl korppujauhoja
- 2 rkl voita
- Keitä palsternakkakuutiot vähässä vedessä kypsiksi.
- Kaada keitinvesi pois ja survo palsternakat.
- Sekoita soseeseen kerma, voi, korppujauhot ja muna. Lisää hunaja sekä mausteet.
- Vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi.
- Kumoa seos voideltuun matalaan vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja koristele pinta lusikalla. Vuole pintaan vielä muutama voinokare.
- Kypsennä palsternakkalaatikkoa 150-asteissa uunissa noin kaksi tuntia.