Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Maa-artisokka-ohralaatikko
13.12.2007 18.00
Saara Törmä
8 annosta
- 500 g maa-artisokkaa
- 1 suuri sipuli (150 g)
- 50 g voita
- 1 ½ dl rikottuja ohrasuurimoita
- 7 dl kasvislientä (esim. kuutiosta)
- 2 dl luomukermaa
- 100 g mustaleimaemmentalia
- raastettuna
- ½ dl siirappia
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- Kuori maa-artisokat ja keitä ne vähässä vedessä pehmeiksi.
- Kaada keitinvesi pois ja survo maa-artisokat.
- Kuori ja silppua sipuli.
- Sulata kattilassa voi ja kuullota siinä sipulit. Lisää ohrasuurimot ja kääntele.
- Lisää kasvisliemi. Keitä seosta kymmenen minuuttia ja nosta kattila syrjään.
- Lisää maa-artisokkasurvos, kerma, juustoraaste, siirappi, suola ja pippuri. Kääntele tasaiseksi ja kumoa seos voideltuun uunivuokaan.
- Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia.