Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Valkoinen glögi
13.12.2007 18.00
Saara Törmä
8 annosta
- 5 dl vettä
- 2 rkl tuoretta inkivääriä paloiteltuna
- 2 kanelitankoa
- 10 kokonaista kardemummaa
- 3 suikaletta luomusitruunan kuorta
- 5 kokonaista neilikkaa
- 2 rkl vihreää teetä
- 1 l luomumaitoa
- 1 ½ dl hunajaa
Lisäksi
- noin 2 dl sitruslikööriä
- manteleita
- kermavaahtoa
- kanelia
- Mittaa vesi, inkiväärinpalat, kanelitangot, kardemummat, sitruunankuori ja neilikat kattilaan. Keitä seosta viisi minuuttia ja nosta kattila syrjään.
- Lisää vihreä tee. Hauduta 10 minuuttia.
- Kuumenna maito toisessa kattilassa. Siivilöi mausteliemi maidon joukkoon. Makeuta seos hunajalla.
- Mittaa kahdeksan lasin pohjalle noin kolme senttilitraa sitruslikööriä. Kaada päälle kuuma maitojuoma.
- Tarjoa glögin rinnalla manteleita sekä kanelilla maustettua kermavaahtoa.