Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Iiro Törmä
Klikkaa kuva isommaksi.
31.1.2013 8.30
Perinteisyys on yksi nousevista ruokatrendeistä. Sen lisäksi esimerkiksi ympäristötietoisuus ja väestönkasvu asettavat omat rajansa.
Esimerkiksi ilmastonmuutoksen vuoksi lounaalla saa tulevaisuudessa lihaa korkeintaan mausteeksi, tuoreet vihannekset korvataan juureksilla ja marjat valtaavat jälkiruokakulhot takaisin suklaalta. Lisää aiheesta Lounas uusiksi -blogitekstissä.
Väestönkasvu, erityisesti Aasiassa, kasvattaa muun muassa riisin kysyntää, minkä vuoksi sitä aletaan Suomessakin korvaamaan kotimaisilla vaihtoehdoilla kuten ohralla. Samalla vähennetään myös päästöjä.
Kuvassa esitetyn tulevaisuuden lounasannoksen ideoinnissa on käytetty muun muassa seuraavia lähteitä:
ilmastonmuutos  ruoka 
Tweet