Tomaatti-soijakastike
28.2.2011 9.38
Saara Törmä
Pasta ja tomaattisoosi on perusruokaa parhaimmillaan. Samaa aihetta voi varioida loputtomasti. Kokeile esimerkiksi tomaattikastiketta, taivaallista sienikastiketta tai tämänkertaista tomaatti-soijakastiketta, joka kestää hyvin myös pakastamista.
4–6 annosta
- 1 ½ dl soijarouhetta
- 2 dl vettä (kiehautettua)
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 porkkana
- 2 rkl öljyä
- 2 tölkkiä, à 400 g tomaattimurskaa
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 tl oreganoa
- 1 tl timjamia
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- Mittaa kulhoon soijarouhe ja kaada päälle kuuma vesi. Sekoita.
- Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana.
- Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota kasviksia, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää soijarouhe ja kääntele hetki.
- Lisää tomaattimurska, soijakastike, viinietikka, oregano, timjami, sokeri, suola ja pippuri. Anna poreilla hiljakseen kannen alla puolen tunnin ajan.
- Tarkista maku.
- Nauti kastiketta täysjyväpastan tai vaihteeksi vaikka keitettyjen perunoiden kanssa.