Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tomaatti-soijakastike

Saara Törmä

Tomaatti-soijakastike.
Tee tuplasti. Kastike pakastimessa on hätäisen hetken pelastaja.Saara Törmä

Tee tuplasti. Kastike pakastimessa on hätäisen hetken pelastaja.

28.2.2011 9.38

Saara Törmä

Pasta ja tomaattisoosi on perusruokaa parhaimmillaan. Samaa aihetta voi varioida loputtomasti. Kokeile esimerkiksi tomaattikastiketta, taivaallista sienikastiketta tai tämänkertaista tomaatti-soijakastiketta, joka kestää hyvin myös pakastamista.

4–6 annosta

  • 1 ½ dl soijarouhetta
  • 2 dl vettä (kiehautettua)
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tölkkiä, à 400 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl timjamia
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  1. Mittaa kulhoon soijarouhe ja kaada päälle kuuma vesi. Sekoita.
  2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana.
  3. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota kasviksia, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää soijarouhe ja kääntele hetki.
  4. Lisää tomaattimurska, soijakastike, viinietikka, oregano, timjami, sokeri, suola ja pippuri. Anna poreilla hiljakseen kannen alla puolen tunnin ajan.
  5. Tarkista maku.
  6. Nauti kastiketta täysjyväpastan tai vaihteeksi vaikka keitettyjen perunoiden kanssa.




Viite