Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sienikastike pastalle

1.4.2008 15.19

Saara Törmä

Parasta on, jos valmistat sienikastikkeen itse poimituista sienistä. Turvaudu hyvän sinikirjan apuun.

Kahdelle

  • 1 rasiallinen, 200 g herkkusieniä, tai itse poimittuja tatteja ja haperoita
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 kasvisliemikuutio
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 1/2 dl kasviskermaa, kermaa tai vettä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  1. Hienonna sienet, sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuumenna pannulla ruokalusikallinen öljyä ja paista siinä sipuleita ja sieniä, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
  3. Lisää joukkoon puolikas kasvisliemikuutio ja vehnäjauhot. Kääntele muutama minuutti ja lisää sitten kasviskerma, soijakastike ja pippuri.
  4. Anna kastikkeen kiehua viitisen minuuttia. Tarjoile sienikastike pastan kanssa.




Viite