Sienikastike pastalle
1.4.2008 15.19
Saara Törmä
Parasta on, jos valmistat sienikastikkeen itse poimituista sienistä. Turvaudu hyvän sinikirjan apuun.
Kahdelle
- 1 rasiallinen, 200 g herkkusieniä, tai itse poimittuja tatteja ja haperoita
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl öljyä
- 1/2 kasvisliemikuutio
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 1/2 dl kasviskermaa, kermaa tai vettä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
- Hienonna sienet, sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna pannulla ruokalusikallinen öljyä ja paista siinä sipuleita ja sieniä, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
- Lisää joukkoon puolikas kasvisliemikuutio ja vehnäjauhot. Kääntele muutama minuutti ja lisää sitten kasviskerma, soijakastike ja pippuri.
- Anna kastikkeen kiehua viitisen minuuttia. Tarjoile sienikastike pastan kanssa.