Tomaattikastike pastalle
1.4.2008 15.05
Saara Törmä
Tomaattikastike on kuin kotonaan paitsi pastan seassa, myös pizzapohjalla.
Kahdelle
- 1 rkl öljyä
- 1 sipuli silputtuna
- 3 valkosipulinkynttä silputtuna
- 1 porkkana raastettuna
- 1 tölkki, 400 g tomaattimurskaa
- 1/2 dl vettä
- 1/2 dl puna- tai valkoviiniä
- 1/2 rkl kuivattua basilikaa
- 1 tl oreganoa
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 kasvisliemikuutio
- chiliä maun mukaan
- Kuumenna öljy pannussa ja lisää siihen sipuli, valkosipulit ja porkkana. Paista viitisen minuuttia.
- Lisää loput ainekset. Hauduta kastiketta puoli tuntia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Tarjoile kastike pastan kanssa. Valmiin kastikkeen joukkoon sopivat hyvin myös kivettömät oliivit.