Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
16.10.2009 15.22
Vihreän Langan juttusarjassa matkustetaan ekologisesti kotikeittiössä.
Kaukokaipuu iskee yhtä yllättäen kuin syksyn pimeys. Ollapa nyt Bangaloressa, ollapa Mangaloressa!
Intian-reissun päästöt ja budjetti pysyvät aisoissa, kun ostat lentolipun sijasta nyssäkällisen eksotiikalta tuoksuvia mausteita. Lisäksi ei tarvita muuta kuin Spotify soittamaan suloäänistä Lata Mangeshkaria ja sähköuuni toimittamaan tandoorin virkaa. Olo on kuin Mumbaissa ikään.
Ruokamatkailijan ei tarvitse pahasti tinkiä edes lähiruokaperiaatteistaan. Kotimaiset raaka-aineet sopivat mainiosti kaukomaiden herkkujen tekoon.
Suppilovahverot kruunaavat curryn, ja puolukat ovat lassi-jogurttijuomassa enemmän kuin kotonaan. Aterian lisäkkeeksi sopii kotimainen ohra.
Halutessasi voit valmistaa osan päivällistarjottavista jo etukäteen. Naan-leipätaikina vain paranee, kun teet sen edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan. Currykastike ei kavahda uudelleen lämmittämistä, päin vastoin.
Päivällisen päätteeksi sopii tuhti ja lämmittävä valkoinen glögi, joka lainaa intialaisen maitoteen makuja.
Svadist khana, hyvää ruokahalua!
Tweet