Mungpapupata
13.11.2009 12.09
Saara Törmä
Sabut mung ki dal eli mungpapupata syntyy myös herneistä.
- 2 dl mungpapuja
- 2 cm x 2 cm pala inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 1 tl juustokuminansiemeniä
- 1 tl korianterinsiemeniä
- 1 tl paprikajauhetta
- 4 dl vettä
- 1 tl suolaa
- sitruunaa ja paprikajauhetta
- Aloita ruuanvalmistus edellisenä iltana. Huuhtele mungpavut lävikössä. Liota papuja raikkaassa vedessä yön yli.
- Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja silppua valkosipulit.
- Kuumenna kasarissa tai wokissa öljy ja kuullota inkivääriä, juustokuminaa ja korianterinsiemeniä, kunnes ne tuoksuvat voimakkaasti.
- Lisää kasariin valutetut pavut, valkosipulit ja paprikajauhe. Kääntele hetki.
- Kaada joukkoon vesi ja suola.
- Peitä pannu kannella ja käännä lämpö minimiin. Anna papujen hautua kypsiksi, noin 20 minuuttia.
- Koristele ruoka sitruunalohkoilla ja paprikajauheella.
Jos haluat lisätä kotimaisuusastetta, vaihda mungpavut kuivattuihin herneisiin.