Stressittömät papukoftat
11.12.2008 14.52
Saara Törmä
Tee papupallerot, eli hienosti sanottuna koftat, valmiiksi pakastimeen.
Noin 30 kappaletta
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 2 tl curryjauhetta
- 2 tlk (à 400/250 g) kikherneitä
- 150 g vaaleaa leipää paahdettuna
- 125 g pekaani- tai muita pähkinöitä
- 1/2 ruukkua tuoretta minttua
- 3 luomumunaa
- 2 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
- 1 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Paistamiseen
- luomuvehnäjauhoja
- rypsiöljyä
- Silppua sipuli ja valkosipulit.
- Kuumenna pannulla öljy ja kuullosta siinä sipulit pehmeiksi. Lisää valkosipuli ja curryjauhe. Kääntele hetki.
- Valuta ja huuhtele pavut.
- Mittaa kaikki aineet kulhoon tai monitoimikoneen sekoitusastiaan ja soseuta tasaiseksi massaksi.
- Muotoile massasta jauhotetuin käsin pingispallonkokoisia pullia. Litistä pullat pieniksi, paksuiksi pihveiksi.
- Kuumenna pannulla reilusti öljyä ja paista koftat erissä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Jäähdytä ja pakasta.
- Lämmitä aattona tarpeellinen määrä koftia tarjolle mikroaaltouunissa tai uunissa, leivänpaiston jälkilämmössä.