Porkkanakaviaari
11.12.2008 15.16
Saara Törmä
Hennosti tulinen porkkanakaviaari on elementissään leivän päällä.
6 annosta
- 500 g porkkanoita
- 1 pieni sipuli
- 1 pieni tomaatti
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- noin 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/4 tl cayennenpippuria
Tarjoiluun
- Kuori porkkanat ja paloittele ne. Höyrytä tai keitä porkkanat vähässä vedessä pehmeiksi.
- Hienonna porkkanat veitsellä mahdollisimman pieneksi silpuksi. Hienonna mahdollisimman pieneksi myös sipuli, tomaatti ja valkosipuli.
- Sekoita kannellisessa purkissa kaikki aineet.
- Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa tai mausteita. Peitä astia ja anna makujen tekeytyä jääkaapissa.
- Tarjoa porkkanakaviaarin rinnalla smetanaa.