Perunasalaatti
5.1.2009 8.38
Saara Törmä
Sukulaiset ihastuivat Vihreän Langan marinoituihin joulupalsternakkoihin ja halusivat ujuttaa vastaavaa marinadia perunasalaattiin.
4–6 annosta
- 500 g perunoita
- noin 200 g vihreitä papuja (pakaste)
- 1 sipuli renkaina
Kastike
- 1 ½ dl rypsiöljyä
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 2 rkl luomusitruunan mehua
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl sinappia
- 2 valkosipulinkynttä puristettuna
- noin ½ tl luomusitruunan kuorta raastettuna
- 1 tl basilikaa
- 1 tl anista tai fenkolia
- noin 1 ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Lisäksi
- vihreää salaattia
- noin 100 g pehmeää vuohenjuustoa
- Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja kuutioi perunat.
- Lisää perunoiden joukkoon pavut ja sipulit.
- Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään ja kaada seos perunoille. Anna perunoiden marinoitua viileässä tunnin verran, kunnes pavut ovat sulaneet.
- Silppua vadille vihreää salaattia ja nostele päälle perunasalaatti. Älä kaada vadille kaikkea kastiketta, vaan kaada ylimääräinen kastike kannuun ja tarjoa erikseen.
- Murustele pinnalle vielä vuohenjuustoa.