Marinoidut palsternakat
11.12.2008 15.10
Saara Törmä
Mainiot palsternakat paahdetaan uunissa ennen marinointia.
6 annosta
- Noin 600 g palsternakkaa
- 1 sipuli renkaina
- 3 kokonaista valkosipulinkynttä
- muutama suikale luomusitruunan kuorta
- 1 1/2 dl öljyä
- 3/4 dl omenaviinietikkaa
- 1/2 dl hunajaa
- 1 1/2 tl suolaa
- 1 tl anista
- 1 tl timjamia tai muutama kuivattu timjamin oksa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- Kuori palsternakat ja leikkaa viistottain vajaan puolen sentin lanteiksi. Levitä viipaleet vieri viereen pellille, leivinpaperin päälle.
- Paahda viipaleita 250-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat saaneet väriä, noin 10 minuuttia. Käännä viipaleet ja paahda myös toiselta puoleltaan. Viipaleiden tulee hiukan kuivahtaa.
- Mittaa kaikki marinadin aineet kannelliseen purkkiin ja kumoa joukkoon palsternakat. Kääntele purkkia.
- Anna palsternakkojen maustua jääkaapissa odottamassa tarjoilua. Kääntele purkkia toisinaan.