Kesäjuhlien perunasalaatti
14.7.2009
Saara Törmä
Ystäväpariskunnan häissä tarjottiin mahtavaa, mukavan kipakkaa perunasalaattia, jota oli pakko tehdä lisää.
6 annosta
- 1 kg uusia perunoita
- ½ nippua kesäsipulia varsineen (noin 3 kpl)
- 1/2–1 ruukku tilliä
Kastike
- 1 ½ dl rypsiöljyä
- 4 rkl omenaviinietikkaa
- 1/2 dl sokeria
- 1 rkl currya
- 2 ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria rouhittuna
- Pese perunat ja keitä ne kypsiksi. Jäähdytä perunat.
- Pese sipulit ja leikkaa renkaiksi. Silppua tilli.
- Tee kastike – sekoita kaikki aineet keskenään.
- Viipaloi jäähtyneet perunat 1 cm paksuiksi viipaleiksi.
- Kumoa perunat, sipulit ja tilli kulhoon. Kaada päälle kastike.
- Anna salaatin maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.