Mummin kurkut
6.7.2009
Saara Törmä
Perinteiset pikamarinoidut tillikurkut syntyvät hujauksessa. Kurkut kelpuuttavat seuraansa myös moderneja mausteita, kuten timjamia.
6 annosta
- 4 avomaankurkkua (n. 500 g)
- ½ ruukkua tilliä silputtuna
- 1 rkl timjamia silputtuna
Liemi
- ½ dl väkiviinaetikkaa
- ½ dl sokeria
- 3/4 dl vettä
- ½ tl suolaa
- muutama kokonainen mustapippuri tai muutama kierros pippuria myllystä
- Tee ensin liemi. Mittaa kaikki liemen aineet kattilaan ja kiehauta seos. Jätä jäähtymään.
- Pese kurkut harjalla puhtaiksi. Viipaloi kurkut.
- Kumoa kurkut, tilli ja timjami kulhoon ja kaada päälle liemi. Sekoita.
- Nosta kurkut jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi. Sekoittele seosta toisinaan.
- Nauti leivän päällä tai pääruoan lisukkeena.