Kesäinen coleslaw
27.6.2009
Saara Törmä
Coleslaw on mainio kesäsalaatti, sillä kaali ei nuupahda, vaikka se joutuisi matkustamaan mökille kuumassa kulkuvälineessä.
4–6 hengelle
- 1 (noin 400 g) varhaiskaali
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 1 1/2 rkl sokeria tai hedelmäsokeria
- noin 1 tl suolaa
- 1/4 mustapippuria
- 1 kesäsipuli varsineen
- 2 kesäporkkanaa
- 2 dl basilikaa silputtuna
- 1 dl ranskankermaa tai kasviskermaa (go green)
- Silppua kaali ohuiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet kulhoon ja lisää sitruunamehu, etikka, sokeri, suola ja pippuri.
- Nuiji kaali notkeaksi ja mehukkaaksi esim. perunansurvimella.
- Huuhtele ja suikaloi sipuli. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi.
- Sekoita kaaliseokseen sipuli, porkkana ja basilikasilppu.
- Nosta seos jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.
- Sekoita ranskankerma tai kasviskerma kaaliseoksen joukkoon juuri ennen tarjoilua.
- Nauti salaattia leivän kanssa tai uusien perunoiden ja esim. grillatun halloumijuuston lisukkeena.